Tools Om Je Webwinkel Afbeeldingen Te Comprimeren

Published Jan 10, 21
5 min read

Foto's Slim Vergroten Of Verkleinen In Photoshop - Cursussen En Tools

Voordat we de afmetingen wijzigen, kijken we eerst hoe groot hij nu is. Doorgaans begin je met een afbeelding die groter is dan of in elk geval niet veel kleiner is dan de aangepaste afbeelding. Als je een afbeelding namelijk sterk vergroot, kan die er op een bepaald moment wazig uit komen te zien.

In het kleine venster dat verschijnt, zien we dat dit bestand 1800 pixels breed en 1200 pixels hoog is. Omdat het op een plek komt die maar 900 pixels breed is, op onze website, moeten we het kleiner maken. Om de afmetingen te wijzigen, ga ik naar het menu Afbeelding, en kies ik Afbeeldingsgrootte...

Foto verkleinen in Photoshop • Vink Academyvinkacademy.nlHoe kan ik foto's verkleinen? Kwaaijongens Blog - Jopke Jongenkwaaijongens.nl


5x foto's online comprimeren zonder kwaliteitsverlies - Fotografillefotografille.nl8 manieren om een foto te verkleinen Surfplaza Magazinesurfplaza.be


Eventueel kun je dit venster groter maken door de hoek rechtsonder te slepen. Links zie je een voorvertoning van de afbeelding. Rechts staan regelaars om de afbeeldingsgrootte te wijzigen. Er staat hier heel veel informatie, maar die hoef je niet allemaal door te nemen, met name als je de grootte wijzigt van een afbeelding die op het scherm wordt bekeken en niet wordt afgedrukt, zoals we in dit voorbeeld doen. foto bijsnijden online.

Super Makkelijk Foto's Verkleinen

Controleer eerst of deze koppeling is ingeschakeld. Zo ziet het eruit als het is ingeschakeld. Als ik erop klik, ziet het er zo uit als het uitgeschakeld is. We willen dat het aan staat, zodat de breedte is gekoppeld aan de hoogte. Als we dan de grootte wijzigen, wordt de oorspronkelijke hoogte- breedteverhouding behouden en ziet de afbeelding er niet samengeperst of uitgerekt uit.

Als dit vak is ingeschakeld, geef je aan dat er pixels mogen verdwijnen als de afbeelding wordt verkleind, of, als je de afbeelding wilt vergroten, dat er pixels mogen worden toegevoegd. Kijk ten derde rechts van de velden Breedte en Hoogte. Daar zie je de maateenheid waarin de afmetingen worden aangegeven.

Als je de grootte wijzigt voor gebruik op het scherm, zoals we in dit voorbeeld doen, gebruik je als maateenheid geen inches, maar pixels. Ik klik dus op een van deze twee menu's, en wijzig het van Inch in Pixels. Het andere menu verandert nu ook, omdat de breedte en hoogte zijn gekoppeld.

4 Manieren Om Je Foto's Snel En Eenvoudig Te Verkleinen

Foto verkleinen in Photoshop • Vink Academyvinkacademy.nlSnel en eenvoudig je foto's verkleinen - De Rooij Fotografiederooijfotografie.nl


Ik ga naar het veld Breedte en in plaats van 1800 typ ik 900. Je ziet dat het veld Hoogte automatisch proportioneel wordt aangepast. Ik heb nog een extra tip: Als je de verhouding van een afbeelding wilt wijzigen, bijvoorbeeld 900 bij 400, in plaats van 900 bij 600 in dit geval, kun je daarvoor het beste een ander gereedschap gebruiken: Uitsnijden.

Voordat ik op OK klik, vraag je je misschien af waarom ik de resolutie niet heb gewijzigd. Dit veld Resolutie is alleen maar relevant als je een afbeelding klaarmaakt om te worden afgedrukt. Als je de grootte wijzigt voor schermgebruik, zoals in dit voorbeeld, is de waarde in dit veld niet echt van invloed op de afmetingen van de afbeelding.

Nu we die wijzigingen in het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte hebben opgegeven, kunnen we onderaan op OK klikken om het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte te sluiten en terug te gaan naar het documentvenster. Eventueel kun je teruggaan naar de statusbalk en de grootte van de aangepaste afbeelding controleren. Ik klik en houd de muis vast op die informatie.

De Bestandsgrootte Van Afbeeldingen Verkleinen

Het enige wat we nog moeten doen, is de afbeelding opslaan. Ik ga naar het menu Bestand en ik kies Opslaan als... in plaats van Opslaan, omdat ik de originele versie van 1800 bij 1200 pixels niet wil overschrijven. In het dialoogvenster Opslaan als geef ik deze versie daarom een andere naam.

Verplaats je cursor naar de rand of hoek van de afbeelding en klik en sleep om de grootte te wijzigen als dat nodig is. Klik op de knop uiterst links in de menubalk en klik op “Opslaan als” om de samengevoegde afbeeldingen op te slaan als een nieuwe afbeelding. Tip: je kunt een geplakte afbeelding meteen na het invoegen verplaatsen en de grootte ervan wijzingen, maar zodra je andere wijzigingen maakt door bijvoorbeeld een tool van Paint te selecteren, kun je de geplakte afbeelding niet meer afzonderlijk van de achtergrond bewerken.

Geplaatst op: vrijdag 27 september 2013 - bijgewerkt op 17 juli 2016 8. 051 x bekeken Toch kan het handig zijn om als je foto’s per e-mail wilt versturen, of als je zo op Facebook wil delen, deze eerst met een gratis programma te verkleinen. Kleinere foto’s besparen namelijk bandbreedte en daardoor wachttijd tijdens het versturen of delen van digitale foto’s.

Afbeeldingen Bewerken Voor Internet: Afmeting En Uitsnede Maken

Uiteraard is het mogelijk om afbeeldingen te verkleinen met professionele fotobewerkingssoftware als Adobe Photoshop. Ook andere betaalde programma’s bieden mogelijkheden om foto’s te verkleinen. In deze handleiding ‘hoe moet je een foto verkleinen?’ maken we gebruik van de gratis Paint. Net software. Over deze software kon je al eerder lezen op downloadcentrum.

net software al op je computer hebt geïnstalleerd. Om een foto te verkleinen is de eerste stap natuurlijk het openen van een grote foto. Dit doe je door in het menu van Paint. net te kiezen voor ‘file’ en dan ‘open’. Navigeer naar de map waar je de grote foto hebt opgeslagen en dubbelklik dan op de bestandsnaam.

net.De simpelste manier om nu een foto te verkleinen is door in het menu ‘image’ te kiezen voor ‘resize’ - foto bewerken . Zoals je in het menu kunt zien is de sneltoets voor dit venster ‘CTRL+R’. Na het selecteren van deze optie opent zich het onderstaande scherm. Een foto verkleinenIn dit scherm kun je de foto op een aantal manieren verkleinen.

Hoe Kan Ik Foto's Verkleinen?

net foto’s op basis van de absolute grootte in pixels. Je kunt nu de gewenste grootte in pixels opgeven. Doordat de optie ‘Maintain Aspect Ratio’ aanstaat zul je zien dat zodra je de breedte aanpast de hoogte automatisch ook aangepast wordt. Dat is handig: je foto’s worden nu nooit uitgerekt of opgeblazen.

Navigation

Home

Latest Posts

Rains Rugzakken

Published Oct 28, 22
8 min read

Parajumpers Sale

Published Oct 26, 22
11 min read

Elektrische Haard Voor En Nadelen

Published Oct 25, 22
6 min read